Declaraţia specială a Mişcării Populare “Salvăm Moldova!” în legătură cu marşul unioniştilor şi constituirea “Sfatului Ţării-2”

Mişcarea Populară „Salvăm Moldova!” condamnă categoric marşul unioniştilor cu atributele unui alt stat pe străzile capitalei Moldovei. Acţiunea care a avut loc reprezintă o ameninţare directă la adresa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre.

Mişcarea califică drept periculos orice sprijin politic, diplomatic, moral sau material al ideilor unioniste.

Acţiunile adepţilor „Marii Uniri”, orientate spre destabilizarea situaţiei social-politice din ţară şi escaladarea tensiunii, sînt de neacceptat pentru poporul moldovenesc!

Cu consimțământul tacit al autorităţilor corupte şi antinaționale ale ţării, o clică jalnică de renegaţi lansează în mod deschis procesul de distrugere a propriei țări. Avem de-a face cu un caz fără precedent în istoria mondială. Un astfel de comportament oferă poporului moldovenesc tot dreptul de a se ridică întru apărarea ţării natale şi de a înainta un vot de neîncredere aşa-zisei guvernări, incapabile să apere nici interesele naţiunii, nici pe cele ale statului, la general.

La 27 martie, în Chişinău, adepţii unirii Moldovei cu România au adoptat o declaraţie ce prevede necesitatea unirii, „foaia de parcurs”, prin care se preconizează reunificarea ţărilor în anul 2018 şi au constituit “parlamentul de alternativă” — “Sfatul Ţării-2”. Apelurile publice la acţiuni menite să afecteze integritatea teritorială reprezintă o crimă urmărită penal în orice stat dezvoltat. Constituirea organului susmenţionat reprezintă o crimă de înaltă trădare şi trebuie să fie reprimată conform legii!

Mişcarea Populară „Salvăm Moldova!” cheamă toate forţele patriotice ale republicii să-i declare pe membrii „Sfatului Ţării-2” trădători ai poporului moldovenesc. De cînd e lumea, trădătorii erau detestaţi şi nimiciţi, avînd o soartă de neinvidiat. Locuitorii ţării noastre cunosc şi alte dovezi de trădare a intereselor propriului popor. Aceşti trădători nu au ştiut iertare, nu-i vom ierta nici de data aceasta.

Ţinem să-i avertizăm pe cetăţenii străini, care au susținut marşul ilegal, referitor la consecinţele nefaste, ce pot surveni în cazul participării lor repetate la acţiuni de aşa gen. Mişcarea va face tot posibilul pentru a nu admite o nouă sosire a adepţilor reunirii din România. Ne dăm prea bine seama că aceste forţe continuă un curs periculos pentru popor şi ţară, încearcă să tensioneze societatea, seamănă discordie. Considerăm drept absolut inadmisibilă şi sacrilegă încă o nouă adunătură de antipatrioţi şi naţionalişti.

Nu uitaţi, Moldova este ţara noastră, este istoria noastră! Sîntem la noi acasă şi intenţionăm să ne păstrăm vatra prin toate mijloacele accesibile.

Jos trădătorii! Jos slugoii români! Trăiască Moldova lui Ştefan cel Mare!

Împreună sîntem o forţă! Împreună vom învinge!

Consiliul Mişcării Populare „Salvăm Moldova!”.

30.03.2016

***

Mişcarea Populară „Salvăm Moldova!” — o asociaţie naţională a organizaţiilor obşteşti şi persoane particulare, fondată la 18 martie 2016, în scopul consolidării statalităţii moldoveneşti, a suveranităţii şi integrităţii ţării. Mişcarea a fost fondată de către ofiţerii în rezervă ai structurilor de forţă din Moldova (Serviciul de Informaţii şi Securitate al RM, MAI al RM, Ministerul Apărării al RM, Poliția de Frontieră a Moldovei), brigăzile cu destinaţie specială, veterani ai războiului din Afganistan, etc.), precum şi de către reprezentanţii organizaţiilor obşteşti patriotice şi ai structurilor comunitare din Moldova.

În Consiliul Coordonator al Mişcării au intrat reprezentanţii unor astfel de organizaţii, precum Comitetul Salvării Naţionale „Pentru Moldova!”, Sindicatul colaboratorilor organelor de forţă din Moldova, organizaţia obştească „Republica”, Organizaţia veteranilor Poliției de Frontieră a RM, Mişcarea „Patria Noastră — Moldova”, etc. Conducător al Consiliului Mişcării a fost desemnat colonelul în rezervă Ion Mahu.

Menționăm că „Mişcarea nu este un proiect politic şi este orientată spre consolidarea reprezentanţilor tuturor naţionalităţilor, care locuiesc pe teritoriul Moldovei: atît pe cei care nu fac parte din careva partide, cît şi pe reprezentanţii diferitor formaţiuni de partid — tuturor celor care se pronunţă pentru păstrarea suveranităţii şi identităţii ţării, care doresc să apere istoria, limba, statalitatea moldovenească şi, în caz de necesitate, să se ridice cu fermitate întru apărarea Patriei noastre”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *