Declaraţia Mişcării Populare ”Salvăm Moldova!”

См. текст на русском: Заявление Народного Движения «Спасём Молдову!» >>>

Luând în considerație situația la zi în Republica Moldova, ne adresăm tuturor lichelelor care s-au încumetat să ne vândă Patria, așa cum se vând roșiile la piață. Sunteți o adunătură de nemernici care ați avut tupeul să susțineți nimicirea statului nostru, pentru care timp de multe secole au luptat și au vărsat sânge strămoșii noștri. Cine v-a dat vouă acest drept?

Sunteți niște paraziți care etalați convingerile voastre bolnăvicioase, cristalizate în perioada sovietică, iarăși și iarăși ridicându-vă capetele și căscând boturile voastre hidoase cu unicul scop – de a năuci un popor întreg și a-i răpi statalitatea.

Mai bine de o sută de ani, urmând exemplul predecesorilor, care au trădat cauza multiseculară a poporului moldovenesc, voi tot încercați să violați statul nostru și, în pofida faptului că în repetate rânduri ați luat-o peste cap, în deplină cunoștință de cauză urmați din nou calea înaltei trădări.

Pare-se, ați și uitat cum ați șters putina de pe aceste meleaguri în anii 40 și 44 ai secolului trecut. Și, de îndată ce sunteți nespus de curajoși, de ce oare nu ați luptat ca niște eroi pentru tărâmul supranumit Basarabia? Nu v-au ținut curelele?

Regretabil, însă actuala guvernare nu poate nicidecum conștientiza că puterea în stat nu le aparține lor, ci poporului. În timp ce pe glob, popoare diferite metru cu metru își apără meleagurile luptând cu intrușii, autoritățile republicii, laolaltă cu acoliții români, în deplină cunoștință de cauză, scot Moldova la mezat. Chiar vă considerați, domnilor guvernanți, atât de infailibil, iar poporul îndobitocit în așa măsură că sperați să vă reușească această coțcărie epocală? Debarasați-vă de iluzii, cât mai este posibil. Pretutindeni în lume, vânzarea de Patrie e un păcat din cele care nu pot fi justificate și, cu atât mai mult, iertate.

Ne adresăm în mod special efectivului actual al SIS-ului, unicului organ, misiunea căruia este de a proteja statalitatea Republicii Moldova. Suntem convinși că în rândurile securiștilor sunt mulți ofițeri devotați Patriei, porniți să opună rezistență ordinelor emise de trădătorii, oploșiți în eșaloanele de vârf. Riposta e calea spre glorie și nemurire, conformarea e drumul pierzaniei și neființei.

Dragi concetățeni, dezmeticiți-vă! Ideile unionismului ne promit o nouă calitate a vieții, dar sunt efectiv un drog care subminează capacitatea noastră de a opune rezistență diferitor provocări, care pun la încercare atât Bătrâna Europă, cât și România însăși, în special. Pretutindeni au loc mitinguri cu zeci și sute de mii de participanți, deosebit de agresivi sunt promotorii sodomiei, persoane de orientare netradițională care atentează atât la moralul, cât și la moralitatea noastră. Nu sunt soluționate problemele migranților, prețurile exorbitante ne sufocă cu adevărat. Amintiți-vă, predecesorii noștri au trăit deja în condițiile ocupației române, când jandarmii s-au făcut celebri, bătându-și joc de femei și copii! Chiar să fie insuficiente exemplele acestei triste experiențe?

Concetățeni!

Pierderea statalităţii nu ne va fi iertată! Timp de secole, cât a existat Statul Moldovenesc nu am dus lipsă de trădători şi conformişti, dar aceştia, cu toţii, au fost fără milă trecuţi la pierderi. Şi în zilele noastre vom proceda în aceeaşi manieră. Vor fi aruncați la gunoiștea istoriei toți cei, care doresc lichidarea Statului Moldovenesc.

Actuala putere, nu doreşte sau nu poate opune rezistență forțelor anticonstituționale. În acest caz, unica soluție este ca poporul să-și apere cu propriile forțe statalitatea, identitatea și conștiința sa națională.

Suntem obligați să consolidăm forțele populare și să curățim nemilos țara de aceste Iude care amenință societatea moldovenească cu dezmembrare și pierderea statalității. Apelăm la reprezentanțele raionale ale organizației noastre să alcătuiască și să etaleze în locuri publice listele celora care au semnat așa-numita ”Declarație de unire cu România”, pentru ca poporul să cunoască numele trădătorilor cauzei naționale și să aprecieze la justa valoare gestul lor mișelesc.

Ne adresăm la președintele țării, conducerea PSRM și la alte partide patriotice și organizații publice, să inițieze în Moldova crearea Frontului Rezistenței Naționale și să organizeze Congresul Forțelor Patriotice. Considerăm că acest Congres, desfășurarea căruia ar fi deosebit de binevenită în luna martie curent, va lua atitudine și va trasa măsurile în vederea depășirii impasului, în care s-a pomenit țara noastră, amenințată cu destrămare statală.

Jos mîinele de pe Moldova! Împreună suntem o forță, împreună v-om birui.

Coordonator al Consiliului mișcării populare ”Salvăm Moldova”,
fost șef al Serviciului Contraspionaj al SIS RM,
colonel în rezervă Ion Mahu

***

Mişcarea Populară „Salvăm Moldova!” — o asociaţie naţională a organizaţiilor obşteşti şi persoane particulare, iniţiată la 18 martie 2016, în scopul consolidării statalităţii moldoveneşti, a suveranităţii şi integrităţii ţării. Mişcarea a fost fondată de către ofiţerii în rezervă ai structurilor de forţă din Moldova (Serviciul de Informaţii şi Securitate al RM, MAI al RM, Ministerul Apărării al RM, Poliția de Frontieră a Moldovei), brigăzile cu destinaţie specială, veterani ai războiului din Afganistan, etc.), precum şi de către reprezentanţii organizaţiilor obşteşti patriotice şi ai structurilor comunitare din Moldova. Mişcarea are filiale în mai mult de 20 de raioane și municipii din Republică.

См. текст на русском: Заявление Народного Движения «Спасём Молдову!» >>>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *